Ga naar de inhoud Ga naar de footer

Vandaag de vraag: 🌱 Hoe werkt een biofilter? 🌿

Vandaag de vraag: 🌱 Hoe werkt een biofilter? 🌿


Bij een biofilter wordt een substraat, zoals compost, houtsnippers of turf, gebruikt als dragermateriaal voor de micro-organismen. De lucht die gezuiverd moet worden, stroomt door dit substraat waar de micro-organismen zich bevinden.

Wanneer de lucht door het substraat stroomt, komen de ongewenste stoffen in contact met de micro-organismen. Deze micro-organismen gebruiken de stoffen als voedingsbron en breken ze af tot onschadelijke componenten, zoals water en koolstofdioxide. Hierdoor wordt de lucht gezuiverd. Belangrijk is dat het substraat voldoende vochtig wordt gehouden, omdat de micro-organismen water nodig hebben voor hun processen. Daarnaast is een goede beluchting van het biofilter essentieel, zodat de micro-organismen voldoende zuurstof krijgen voor hun activiteit.

Biofilters worden vaak gebruikt in verschillende industrieën, zoals de voedingsmiddelenindustrie, de chemische industrie en de afvalverwerkingsindustrie of bij ons in SFP Zeeland, om geuren, vluchtige organische verbindingen en andere ongewenste stoffen uit de lucht te filteren. Ze zijn effectief, duurzaam en hebben een minimale impact op het milieu, waardoor ze een populaire keuze zijn voor luchtzuiveringstoepassingen.

Door deze luchtzuiveringstoepassingen dragen we bij aan het behoud van een schone omgeving en vervullen we daarmee de rol van goede buur. 

Onze locaties

SFP Zeeland

Autrichehavenweg 15, 4554 MB Westdorpe

SFP Friesland (hoofdkantoor)

Zuidwalweg 2, 8861 NV Harlingen

SFP Groningen

Oosterwierum 15, 9936 HJ Farmsum

SFP Brabant (kantoor)

Neutronenlaan 13, 5405 NG Uden

Vacatures

Kom bij ons team

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Klik op de button en ontdek alle openstaande functies

Vacatures

Kom bij ons team

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s.
Klik op de button en ontdek alle openstaande functies.