Ga naar de inhoud Ga naar de footer

SFP 

Friesland

 

 

SFP Friesland

De Lange Lijnbaan, Harlingen

SFP Group is toegewijd aan het versnellen van de energietransitie door innovatieve oplossingen te bieden voor de productie van biogas en groen gas (biomethaan) uit uitsluitend plantaardige organische reststromen. 

In Harlingen staat de start van de bouw van onze derde installatie gepland voor medio 2024. Net als bij SFP Zeeland en SFP Groningen wordt het ontwerp van deze faciliteit gekenmerkt door reproduceerbaarheid en schaalbaarheid. Het unieke aspect van SFP Friesland is dat het zich uitsluitend richt op de verwerking van plantaardige organische reststromen, wat betekent dat 100% van de gebruikte feedstock van plantaardige oorsprong is.

Onze nieuwe productielocatie in Harlingen is eveneens strategisch gelegen, in de industriehaven, waardoor efficiënte aanvoer van grondstoffen en duurzaam transport worden gegarandeerd, bijvoorbeeld via de weg of waterwegen. De faciliteit wordt opgezet met geavanceerde voorzieningen, zoals afgesloten verwerkingshallen waar inkomende grondstoffen (feedstock) nauwkeurig worden behandeld en opgeslagen.

Op vergelijkbare wijze als onze andere locaties zullen moderne systemen, zoals geavanceerde sensoren, pompen en kranen, worden ingezet om de feedstock te mengen en voor te bereiden op de hydrolyse- en vergistingsfasen. De zorgvuldige monitoring en controle met behulp van roerwerken en geavanceerde sensoren blijven een cruciaal aspect van ons duurzame proces.

Het geproduceerde biogas ondergaat dezelfde verwerking als bij onze andere locaties, inclusief opslag, compressie en biogasopwaardering. We streven naar optimale up-time van de installatie en voorzien in back-upmogelijkheden om continuïteit te waarborgen. 

De digestaat-verwerking, ondergebracht in een afzonderlijk gebouw, is ontworpen met operationele continuïteit als prioriteit en omvat buffersilo’s en decanters voor een efficiënte scheiding van dikke en dunne fracties.

Vacatures

Kom bij ons team

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Klik op de button en ontdek alle openstaande functies

Vacatures

Kom bij ons team

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s.
Klik op de button en ontdek alle openstaande functies