Ga naar de inhoud Ga naar de footer

SFP 

Groningen

 

 

SFP Groningen

Oosterwierum 15, Farmsum

Deze installatie, ontworpen met het oog op reproduceerbaarheid en schaalbaarheid, geeft ons een leidende positie in duurzame biogasinstallaties. In Farmsum, provincie Groningen, zijn we gestart met de grondwerkzaamheden voor een nieuwe installatie, gebaseerd op de blauwdruk van SFP Zeeland. De planning is dat SFP Groningen medio 2025 volledig operationeel is. De start van de bouw van de plant in Harlingen (SFP Friesland) – eveneens gebaseerd op het ontwerp van SFP Zeeland - staat gepland voor medio 2024. De realisatie van beide locaties vergroot onze bijdrage aan de energietransitie nog verder.

Onze nieuwe productielocatie in Farmsum is strategisch gelegen, met optimale bereikbaarheid via water- en landwegen. Dit garandeert niet alleen een efficiënte aanvoer van grondstoffen, maar bevordert ook duurzaam transport. De mogelijkheden voor feedstock-inname zijn essentieel voor onze operationele capaciteit

Startpunt voor het proces is de geavanceerde, afgesloten verwerkingshal waar we inkomende grondstoffen (feedstock) zorgvuldig behandelen en opslaan. Hierbij waarborgen we niet alleen de hoogste productkwaliteit, maar minimaliseren we ook geurhinder met ons geavanceerde luchtbehandelingssysteem. Onze opslagcapaciteit bestaat uit sleufsilo’s, verwarmde en onverwarmde opslagtanks en een speciale opslagsilo voor vloeibare bulkproducten. De installatie van bovenloopkranen en geavanceerde sensoren zorgt voor efficiënt transport en continue monitoring van de voorraad, waardoor we risico's tot een minimum beperken.

In de verwerkingshal wordt de feedstock op basis van de samenstelling gemengd met moderne, secuur aangestuurde pompen en kranen. Hierdoor ontstaat een optimaal mengsel voor de volgende fasen in het proces: de hydrolyse- en vergistingsfase. Deze zijn cruciaal in ons duurzame proces, waarbij we roerwerken en geavanceerde sensoren gebruiken voor nauwkeurige bewaking en controle.

Het opgewekte biogas wordt opgeslagen, geperst en verder verwerkt. Onze biogasbuffer en het flexibele distributiesysteem zorgen voor continuïteit (optimale up-time van de installatie) en back-upmogelijkheden. Het biogas wordt onder druk gebracht met speciale ventilatoren, gevolgd door een uitgebreid proces van biogasopwaardering, inclusief kwaliteitscontrole. Onze barcompressie-installatie zorgt voor de invoering van groen gas in het gasnet.

De digestaat-verwerking, gelegen in een apart gebouw, is ontworpen voor operationele continuïteit met buffersilo’s en decanters voor een efficiënte scheiding van dikke en dunne fracties.

Vacatures

Kom bij ons team

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Klik op de button en ontdek alle openstaande functies

Vacatures

Kom bij ons team

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s.
Klik op de button en ontdek alle openstaande functies