Ga naar de inhoud Ga naar de footer

SFP 

Zeeland

 

 

SFP Zeeland

SFP

Zeeland

SFP Zeeland, gevestigd in Westdorpe, fungeert als voorbeeld voor onze nieuwbouwinstallaties in Groningen en Friesland. Zeeland behoort tot een van de grotere productieplants voor biogas en groen gas in Europa, met een productiecapaciteit van 400 GWh groen gas per jaar.

De installatie in Westdorpe is in 2019 in gebruik genomen. Hier wordt co-vergisting toegepast, wat betekent dat zowel plantaardige reststromen als een substantieel percentage mest (minimaal 50%) worden vergist.  Onze unieke benadering resulteert in de productie van groen gas, een duurzaam alternatief dat bijdraagt aan het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Wat SFP Zeeland extra bijzonder maakt, is de "up-time" van ruim 99%. Deze indrukwekkende betrouwbaarheid betekent dat de installatie bijna continu operationeel is, waardoor we een constante stroom van groen gas invoeden op het gasnet. Deze prestatie weerspiegelt ons toewijdingsniveau en technologische expertise.

SFP Zeeland is ontworpen met het oog op reproduceerbaarheid en schaalbaarheid. De strategische ligging en optimale bereikbaarheid garanderen efficiënte aanvoer van grondstoffen. Inkomende grondstoffen worden zorgvuldig behandeld en opgeslagen in geavanceerde verwerkingshallen, waarbij we hoogste productkwaliteit waarborgen en geurhinder minimaliseren met geavanceerde luchtbehandelingssystemen.

Moderne systemen, geavanceerde sensoren, pompen en kranen worden ingezet in het mengproces van de feedstock, resulterend in een optimaal mengsel voor de hydrolyse- en vergistingsfase. Deze cruciale stappen in ons duurzame proces worden nauwkeurig gemonitord en gecontroleerd, ondersteund door roerwerken en geavanceerde sensoren.

SFP Zeeland

Autrichehavenweg 15, 4554 MB Westdorpe

 

Productie in cijfers

Groen Gas 40 miljoen m³
Huishoudens 25.000
Bio CO2 20.000 ton
Behandeld oppervlak 400 ha
Organisch meststof 150.000 ton
Bemest oppervlak 10.000 ha

 

 

Vacatures

Kom bij ons team

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Klik op de button en ontdek alle openstaande functies

Vacatures

Kom bij ons team

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s.
Klik op de button en ontdek alle openstaande functies